FarmVille Oyununa Türkiye'den Yasak Geldi!

Yazar:



Hotmaili kapattıktan sonra site kendiliğinden tr.msn.com sayfasına yönelince aşağıdaki resim dikkatimi çekti önce Facebook'un yasaklandığını sandım ama yazıya tıkladıktan sonra sadece facebooktaki bir oyunun yasaklandığı haberini okudum.

Yazıda yazana göre bu oyunu tüm dünyada 53 milyon kişi oynuyormuş fakat Türk yetkilileri herşeyi yasaklamayı alışkanlık haline getirdiler artık canları neyi isterse onu yasaklıyorlar.Bu seferde bu oyuna bir yasak getirdiler. Oyun bir çiftlik oyunu.Kendi çiftliğinizde meyve - sebze ekerek hayvan besleyerek para kazanoyorsunuz ve sonunucunda para biriktiriyorsunuz.Ama para kazanabilmek için facebook'un istediği saatte oyunu girmek zorunda kalıyorsunuz bu da sizi oyuna bağımlı yapıyor.Bir meyve ektiniz diyelim meyveyinin cinisine göre mesela elma'mı domates mi .. vs. hepsinin toplama süresi var.Şimdi ektiğiniz bir bitki 2 saat sonra meyve veriyor.Sizde 2 saat sonra girme mecburiyetinde kalıyorsunuz aksi takdirde meyveden para kazanamıyorsunuz. Facebook işte böyle bir uyanıklık yaparak insanları bilgisayara bağlıyor ve sürekli sitetelerine giriş yapmalarını sağlayarak kişilerin facebookta daha çok zaman harcamasını sağlıyorlar bu oyunu oynayanlar da oltaya geliyor sonuçta facebook bu işin sonunda para kazanıyor.Mesela siz bir siteye reklam vereceksiniz günde 10 bin kişinin girdiği bir siteye mi reklam vermek istersiniz yoksa 100bin kişinin mi?Tabii ki de 100bin kişi.Yani giren kişi sayısı arttıkça facebook reklam alıyor sonucunda para kazanırken bize de (oynayanlara) sazan gibi oltaya düşmek kalıyor malesef.

Ama Türk yetkilileri yasağın sebebini şu şekilde açıklamışlar.. "5651 sayılı yasa uyarınca katalog suçlar kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuksal değerlendirme sonucunda ortaya çıkan karar" olarak açıklandı.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim